Hallo liefhebbers van de lege fles! Dit is het weblog van EBNA, het Empty Bottle News Agency.

08 maart 2023

Twee grote gitaristen uitgespeeld

 De afgelopen tijd spoelden er twee flessen aan op het kleine strand bij het EBNA-archief. Allebei leeg maar met genoeg stof ter overdenking.

Twee grote gitaristen zijn er niet meer. Eind februari hoorden we dat Tom Verlaine afscheid had genomen. En vorige week vertrok David Lindley. 

We nemen afscheid van twee muzikanten die de jaren zeventig kleurden met hun muzikaliteit en hun fantasie.En die ons ook daarna jaar in jaar uit vermaakten met hun eigenzinnige muziek die altijd fris bleef. 

Voor zover bekend hebben deze musician's musicians nooit samen gespeeld. Daarvoor waren hun werelden misschien ook te ver van elkaar verwijderd. Waar Verlaine zijn inspiratie in de jazz vond wist Lindley altijd weer de verbinding met wereldmuziek te vinden.En hoe kun je El Rayo-X, David's biografische feestnummer vergelijken met Marquee Moon, de binnenkomer van Television die altijd jong is gebleven? In het archief beluisterden we beiden nummers voor de zoveelste keer. En als uitsmijter luisterden we nog één keer naar David Lindley met Hani Naser, Live in Tokyo. En wat was het een mooi concert, in Paradiso in 1996