Hallo liefhebbers van de lege fles! Dit is het weblog van EBNA, het Empty Bottle News Agency.

18 maart 2023

Geluiddscherm gesloopt? Een inloopavond!

Vandaag lezen we de Telegraaf, van drie februari. Oud nieuws heeft geen houdbaarheidsdatum hier in het EBNA-archief! "Het is schandalig", en deze keer zijn we het bijna eens met het ochtendblad. Het zijn natuurlijk geen kapotte maar gesloopte geluidsschermen. Rijkswaterstaat heeft ze met opzet ontmanteld.

Hoe het met de inloopavond voor bewoners is afgelopen weten we niet. Wel dat Rijkswaterstaat de staatssecretaris ondertussen ontheffing heeft gevraagd voor de huidige illegale situatie... Geluidsmuren langs snelwegen zijn er niet voor niets, beste ambtenaren uit de provincie! Fijnstof en lawaai bedreigen gezondheid en woonplezier.  

Maar Rijkswaterstaat houdt stand. We lezen de bewonersbrief die Rijkswaterstaat aan half Amsterdam-Noord stuurde.

De geluiddschermen worden niet verhoogd. Niet nu. Of misschien toch, en zelfs nog een paar maanden vóór 2025. Misschien zelfs nog in 2024! En de Ring A10 krijgt geluidsarm asfalt, misschien zelfs dit jaar nog. In beide richtingen! Was eigenlijk allang ingepland! En alle beetjes helpen! En dat het geluidscherm lager is maakt niets uit voor het fijnstof. Echt niet! Het blijft hééél weinig. En ze mogen echt niet liegen en fantaseren van de Staatssecretaris en de Minister. Écht niet!

En ze hebben meteen een brief aan alle bewoners gestuurd om dit uit te leggen. En de tijdelijke ontheffing voor de al eerder uitgevoerde illegale wijzigingen is al lang verleend door de staatssecretaris!

We wachten weer eens af. Gelukkig is er op 22 maart weer een inloopavond! Met "alle ruimte voor de bewoners om in gesprek te gaan over het besluit"... Of misschien blijven we toch maar even thuis. In het EBNA-archief is er altijd veel werk te doen en het duurt zeker nog een paar jaar voordat er weer iets aan de gesloopte geluiddschermen gedaan wordt. Dat zien we dan wel weer...