Hallo liefhebbers van de lege fles! Dit is het weblog van EBNA, het Empty Bottle News Agency.

04 september 2022

Uit het EBNA-Archief: BLAST FROM THE PAST

DEBNA-archivaris is weer eens diep in het archief gedoken. Hij kwam terecht in 1996. Dat was een bijzonder jaar voor de Empty Bottle News Agency. De eerste Windows 1995 computer met - we kenden het niet - toegang tot het internet. En de mogelijkheid eigen webpagina's op eenvoudige wijze te publiceren. Het begon met een enkele homepage bij Worldaccess en eindige vele jaren later met een eigen domein ebna.nl en een Empty Bottle News weblog. Ondertussen werd Blues Stay Away Music ook op het web gelanceerd. Het begon met een zevental recensies. Terug naar 1996! Lees nu wat we er toen van vonden! Een echte Blast From The Past!

Blues Stay Away Music 1996


Steve Earle in P'so 

Emmylou Harris in P'so

Des Fais Do-Do Drente 

Rosie Flores P'so

David Lindley P'so

Kate & Anna McGarrigle Melkweg

 Mary Black Melkweg

Want er is altijd de muziek die luistert

Mei en juni 1996 waren in Amsterdam geen slechte maanden qua folk en country-rock. Het begon met Steve Earle, daarna volgden John Prine en Michelle Shocked. Tussendoor kwamen de Cowboy Junkies. Voorlopig het slot was het optreden van Emmylou Harris in Paradiso. Niet slecht voor een maandje concerten in Paradiso en de Melkweg. Tenslotte was het vanuit Amsterdam niet meer dan twee uur rijden naar Oud-Aalden, Drente, waar Des Fais Do-do optraden.

In juli en augustus was de spoeling wat dunner. Vrijdagavond 9 augustus was er een gemengd gezelschap in Paradiso. Een Everly Brothers imitatie, Rosie Flores en -na het optreden van Rosie- authentieke rockabilly-enthousiasten. Op die laatsten heeft Blues Stay Away niet gewacht...

Op 25 september kwam David Lindley naar Amsterdam. Een prachtig optreden samen met percussionist Hani Naser zorgde voor een gedenkwaardige avond.

Bij Kate & Anna McGarrigle was het nog herfst, op 3 november in de Melkweg - ook bij Mary Black op 8 december was het gevoelsmatig meer herfst dan winter. Toch was dit laatste optreden voor Blues Stay Away Music het einde van een prachtig concertjaar.