Hallo liefhebbers van de lege fles! Dit is het weblog van EBNA, het Empty Bottle News Agency.

20 maart 2019

Als Beton een land was...

Op 19 februari poneerde John Vidal in de Guardian de volgende stelling over de cementindustrie en de bijbehorende CO2-uitstoot:

If it were a country, the cement industry would be the third largest in the world, its emissions behind only China and the US.

Dit zette ons op de EBNA-burelen aan het denken. Wat als Beton een land was... Ok, qua CO2-uitstoot zou het het derde land in de wereld zijn. Niet gek om mee te beginnen. En verder? Waar zou de hoofdstad zijn? Dat bleek niet zo moeilijk:
Natuurlijk, Concrete, WA, USA. Betonhoofdstad van de wereld! Misschien niet qua productie, daar zijn al genoeg anderen actief. Wel qua Nomen ist omen en qua prachtig onverschillige betonsilo's.En, zo wordt wel geclaimd, met een brug die ooit de langste enkele betonnen overspanning van de hele wereld of, mocht dat niet waar zijn, dan toch tenminste enige tijd de langste enkele betonnen overspanning van de Westelijke Verenigde Staten! 732 inwoners en still going strong. Als Beton een land was, dan was Concrete, Washington de trotse hoofdstad!