Hallo liefhebbers van de lege fles! Dit is het weblog van EBNA, het Empty Bottle News Agency.

04 maart 2019

Deze fles is leeg!

Soms spoelt er een lege fles aan waar je niks mee kunt. Bij EBNA houden we van lege flessen maar -hoe zullen we het zeggen- soms is de fles té leeg.

Ook deze keer heeft het Ministerie van Lege Flessen het weer voor elkaar gekregen. De fles is leeg en hij blijft leeg. Ondanks het interessante onderwerp (lege flessen! statiegeld! wat wil je nog meer!) hebben ze vandaag, 4 maart 2019, een totaal nietszeggend bericht op de website gezet.
"Regelgeving statiegeld op schema". Jawel. Dat hadden we niet gedacht. En dan nog, het gaat niet om gewone regelgeving die op schema ligt, het gaat om eventuele regelgeving. Die op schema ligt, dat dan weer wel. En blijkbaar ligt de regelgeving al meer dan een jaar op schema, de staatssecretaris beloofde toen dat er over twee jaar wetgeving wordt ingevoerd als dan niet genoeg lege flessen opgeruimd zouden worden. De beslissing of er al dan niet statiegeld op kleine plastic flessen wordt ingevoerd zal najaar 2020 worden genomen.

Gelukkig! De regelgeving ligt niet alleen nu op schema, maar zal  nog zeker anderhalf jaar op schema liggen! In ieder geval, tot de beslissing genomen is... En hoe het afloopt met de kleine plastic flessen en het statiegeld zien we dan wel weer.