Hallo liefhebbers van de lege fles! Dit is het weblog van EBNA, het Empty Bottle News Agency.

04 april 2023

Bij Terschuur is het al begonnenLangs de A1, richting west, bij Hectometerpaaltje 51,8, staat sinds kort een voor sommigen opbeurende, voor anderen een enigszins bedreigende mededeling. Voor zover je het nog niet wist, het is zover. Het einde is begonnen. En wel hier. De apocalypse begint deze keer net buiten het landelijke dorp Terschuur.

De laatste keer dat we hierover hoorden begon het in Rijssen. Het werd indringen beschreven door Belcampo en Jaap Drupsteen maakte een indrukwekkende animatie van Het Grote Gebeuren. Toendertijd ging het om de Dag des Oordeels die aanbrak. Daarbij werden de schapen en de bokken direct van elkaar gescheiden en werd straf of beloning onmiddellijk uitgedeeld.

Nu lijkt het om iets anders te gaan, de zg. Rapture, een door Amerikaanse evangelicals uitgedacht einde der tijden waarbij de ware gelovigen enkele tientallen meters opgetild worden van de aarde en daarna meegevoerd worden, de rest van de mensheid blijft achter en moet dan nog lange tijd -op een aarde zonder deugdzame mensen! - wachten op het eindoordeel. Maar volgens ingewijden is het einde al begonnen. Oppassen dus, vooral in de buurt van Terschuur. Voor je het weet wordt je in de lucht getild of achtergelaten, het zal niet lang meer duren!

We hopen natuurlijk wel dat we nog even respijt hebben. Op 24 juni is het namelijk tijd voor de jaarlijkse ROMMELMARKT van de korfbalvereniging. Daar kijken we naar uit en we hopen dat het einde in Terschuur niet té snel doorzet...