Hallo liefhebbers van de lege fles! Dit is het weblog van EBNA, het Empty Bottle News Agency.

15 november 2015

Wat te doen met lege flessen

Normaal gesproken doen we daar bij EBNA niet moeilijk over: we gooien ze weg. Of we leveren ze in, wanneer er statiegeld op zit. We houden ons bezig met één vraag: Wat zit er in een lege fles? Dat is zo te zeggen het doel van het bestaan van de Empty Bottle News Agency.

Maar het blijkt dat velen daar anders over denken.

Het is juist heel erg leuk om iets met een lege fles te doen... Zo wordt gedacht. Je kunt de hals er vanaf zagen en dan er dan - door de hals omgekeerd in de bodem te zetten - er een leuke kweektuin voor kruiden van maken. Zegt Bob Vila in

12 Cool Ways to Use Those Empty Wine Bottles

Dat was wel een van de allerleukste manieren om een lege wijnfles te gebruiken. Een kweektuin voor kruiden in een lege fles. Is dat leuk of niet. Je moet dan wel eerst leren hoe je een lege wijnfles door midden snijdt, met een DIY project:


5 DIY Projects Using Cut Glass Bottles |How to Cut Glass With String


Dat is ook alweer erg leuk, en gelukkig is één van de vijf projecten die door midden gesneden flessen gebruikt tegelijk ook één van de 12 cool ways om lege wijnflessen te gebruiken. Dan blijven er nog maar elf over. Elf manieren om een lege wijnfles te gebruiken die we nog niet kennen. Is dat cool of is dat cool???

Zuchtend zetten we ons bij EBNA ons weer aan het werk: wie zou er anders de flessen legen? Iemand moet het doen. We laten de lege flessen de lege flessen. Gooi ze weg of lever ze in, gebruik ze voor bloemen wanneer het niet anders kan...