Hallo liefhebbers van de lege fles! Dit is het weblog van EBNA, het Empty Bottle News Agency.

04 december 2022

Lege flessen in het Google-universum

 

Ooit, in 2005, vroegen we ons in het EBNA-archief af hoe Google tegen Wahrheit und Diftung aan zou kijken. Ze denken  niet meer zoals toen dat je eigenlijk Wahrheit und Diftong bedoelt. Nu suggereren ze dat je wahrheit und dichtung zoekt. Maar als je verder doorvraagt vinden ze ook in 2022 nog steeds de lege fles die het antwoord geeft. En wel op de tweede plek, direct na de suggestie dat je de Deutsch-Polnisch Übersetzung van Dichtung und Wahrheit zoekt. Niet slecht voor een archief vol lege flessen.

We kunnen nog steeds met trots stellen dat het Empty Bottle News de enige plek in het Google-universum is waar je iets over Wahrheit und Diftung te weten kunt komen.

Maar sinds kort is het nog mooier geworden. Eindelijk hebben we weer eens een lege fles die met het Surinameplein te maken heeft, 'Een plein in Amsterdam'. En wat wil het geval? Deze pagina wordt als enige gevonden door Google als je zoekt met keratellastraat alerdinck! Verder heeft niemand een verband gelegd tussen deze twee straatjes uit Amsterdam Noord en Hengelo.

Ok, je kunt je afvragen wie nog meer naar zo'n bizarre combinatie zoekt! Misschien was dit ook de eerste keer in de wereldgeschiedenis dat er zo gezocht werd... Maar toch, de zoektocht had een uniek resultaat... Over vijftien jaar zoeken we nog een keer met keratellastraat alerdinck. Wie weet wat dat dan oplevert!