Hallo liefhebbers van de lege fles! Dit is het weblog van EBNA, het Empty Bottle News Agency.

02 juli 2023

Merci Maxime!

Deze keer spoelde er een lege fles met een lang verwachte maar toch nog verrassende inhoud aan. Maxime Bouet doet dit jaar niet mee aan de Tour de France. En ook de volgende jaren niet meer.

De zesendertigjarige Franse renner eindigde vorig jaar nog op de 50e plaats in het algemeen klassement van de Tour France. Opmerkelijk genoeg waren Bauke Mollema en Dylan van Baarle de enige Nederlanders die vóór hem eindigden in dat klassement. Dit geeft een idee van zijn strijdlust en allround klasse, ook aan het eind van zijn loopbaan. Dat Maxime tijdens zijn zestienjarige loopbaan als prof niet meer dan vijf overwinningen op zijn naam mocht schrijven (en dat ze van zo'n bescheiden niveau waren dat  Cyclingstats deze overwinningen niet noemt bij zijn beste resultaten...) doet daar niets vanaf. We hopen dat hij dit najaar tijdens de Ronde van Lombardije - Maxime's laatste rit als prof - ons opnieuw zal imponeren door zijn allerlaatste deelname aan een hopeloze ontsnapping!

Na zestien seizoenen als profrenner is het mooi geweest. Liefhebbers van zijn strijdlust en onvermoeibare inzet zeggen Merci Maxime!


2012 Wielerliefhebbers met spandoek Allez Maxime