Hallo liefhebbers van de lege fles! Dit is het weblog van EBNA, het Empty Bottle News Agency.

11 augustus 2017

X is geen Y bij Simac Ede - De putdeksels 2



In de bestrating van de entree en de fietsenstalling van de Simac-vestiging in Ede vind je verschillende exemplaren van de Wavin straatkolktop, model 1992. Zoals nog leesbaar op de top is het een type met Komo-keur en klasse x, ruim voldoende voor het voetgangers- en fietsdeel van de entree.

Even verderop liggen de parkeerstroken. Voor de afwatering is gekozen voor kolken en toppen van klasse y zoals geleverd door DYKA.

Lay-out en uitvoering van de DYKA-top spreken wat meer tot de verbeelding dan het instapmodel van Wavin, met duidelijk aangegeven EN124B125 codering. Geschikt voor parkeergebieden etc. en geschikt voor alle typen voertuigen met lage snelheden. Geknipt voor een parkeerterrein bij Simac kortom. C125 zou overdreven zijn geweest.
Vergeet ook  K24292, het toenmalige nummer van de KOMO kwaliteitsverklaring niet. Keurig vermeld op deze straatkolktop. Chapeau voor DYKA!


Let bij beide op het pijltje dat het richting aangeeft... Rest nog te melden dat de nieuwe nederlandse dekselnorm NEN 6707 de klassen x en y voor kunstofkolken niet meer kent. Jammer! Maar bij Simac in Ede zullen ze nog lang terug vinden zijn.