Hallo liefhebbers van de lege fles! Dit is het weblog van EBNA, het Empty Bottle News Agency.

05 januari 2016

Empty Bottle News - De eerste elf jaar

Op 5 januari 2005 publiceerde EBNA het eerste weblog getiteld EBNA Nu.
EBNA, de Empty Bottle News Agency, bestond toen natuurlijk al veel langer. De eerste bulletins uit de zeventiger jaren zou je met enige goede wil als een weblog zonder internet kunnen beschouwen.
Het eerste bulletin werd gelogd op ebna.web-log.nl, later werd dit ebna.weblog.nl. De door Sanoma overgenomen weblog.nl strandde volkomen, het weblog werd door EBNA doorgestart als Empty Bottle News. Voor de zekerheid kozen we na het debacle met Sanoma voor Google Blogger. En tot dusver zijn we zeer tevreden met deze keuze.
Op 2 januari werd het laatste bericht, Margret's Art - over Margret's nieuwe website met recent werk - geplaatst. In totaal 121 berichten in 11 jaar. Een mooi moment voor een terugblik. Tijd voor een nieuwe uitgave van Empty Bottle News Agency:

Empty Bottle News - Het complete weblog


In deze uitgave zullen alle favorieten staan: van Pernog tot Muizentunneltje, van Encyclopedie tot  de vijftien minuten van Steve Westfield, niets ontbreekt. Voorzien van inhoudsopgave en uitgebreide index wordt dit een naslagwerk uit de EBNA Monumenaal Reeks dat nog jaren meekan.

Op het moment is de proefdruk onderweg naar het EBNA-kantoor. Nog een paar weken, dan is Het complete weblog voor iedereen beschikbaar!