Hallo liefhebbers van de lege fles! Dit is het weblog van EBNA, het Empty Bottle News Agency.

03 november 2011

Muizentunneltje griezelig?

Onder het motto Oud Nieuws Is Ook Nieuws stuitten we op nieuws over het Muizentunneltje. Tenminste, bij ons in Kadoelen was het nieuws. Volgens het dagblad Twentse Courant Tubantia van 18 februari zijn (of waren?) er plannen het Muizentunneltje en zijn omgeving te verbeteren. Immers. zo beweerde het dagblad, het tunneltje is griezelig en het stinkt. OK, dat er links en rechts tegen de muren wildgeplast wordt zal zeker waar zijn. Maar dat het er griezelig is is een boude bewering. Misschien is de angst ontstaan door het Hengelose gebruik van het woord tunnel. Dit suggereert langdurige ondergrondse aanwezigheid, slechte verlichting en duistere nissen. In werkelijkheid is de tunnel een bescheiden viaduct: misschien 15 meter lang, overzichtelijk en redelijk verlicht. En wanneer de journalist iets beter had gezocht, dan had hij het volgende gelezen:
Vooral vroeger was het muizentunneltje een griezelig tunneltje om onderdoor te moeten als kind zijnde. Het was er tegen de avond behoorlijk donker en het rook onheilspellend.
Te vinden in de Berflotribune, 14 februari 2011 onder het kopje Muizentunneltje. Let op: als kind zijnde. De herinneringen bij de EBNA-redactie zijn anders: het was een genoegen om door het tunneltje te fietsen, vooral vanaf de Waarbekenweg. Dan had je eerst de bierbrouwerij waar het inderdaad muf rook, je kreeg snelheid naar beneden, je vloog door het tunneltje en dan op je gemak omhoog waar je snelheid net op tijd verminderd was om de Enschedese straat iets rustiger over te steken. De geur in het tunneltje deed er eigenlijk niet toe.
En daarom lazen we met genoegen dat André Pots direct reageerde, het er niet mee eens was. Waarom het tunneltje verbeteren als het altijd goed genoeg was? Zijn reactie zit verstopt tussen allerlei andere reacties, maar de EBNA-redactie vond hem toch, en is het er mee eens! Het tunneltje doet geen kwaad, integendeel...
Overigens mooie artikelen in de Berflotribune over het tunneltje: Muizentunneltje over de huidige situatie en de plannen, en Historisch Berflo: Het muizentunneltje. We zijn benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen rond dit Hengelose monument.